Sfânta Teodora de la Sihla, sărbătorită la Heidenheim

Sâmbătă, 7 august, de ziua Sfintei Cuvioase Teodora de la Sihla, credincioșii parohiei ortodoxe din Heidenheim an der Brenz s-au bucurat de prima sărbătorire a hramului, după ce, cu doar câteva luni înainte, ÎPS Serafim hirotonise în aceeași biserică pe tânărul lor paroh, în persoana pr. Ovidiu Bordieanu. Sărbătoarea a fost încărcată de simplitate, emoție și bucurie, așa cum a fost viața și petrecerea Sfintei ocrotitoare a parohiei.

Soborul de preoți participanți, dintre care îi menționăm pe părintele Sebastian Suciu, ctitorul și întemeitorul acestei parohii, pe părintele Alexandru Roșu de la parohia Sf. Mare Mucenic Gheorghe din Friedrichshafen și Ravensburg, un viu susținător al comunității din Heidenheim și un ajutor de nădejde al tânărului preot, l-a avut ca protos pe părintele consilier eparhial, protosinghel Ghelasie Păcurar. Cuvioșia sa a transmis cuvântul de binecuvântare și mesajul de încurajare al ÎPS Serafim, aducând, prin menționarea exemplelor concrete din activitatea misionară a ierarhilor și preoților mai experimentați și de vremuri încercați, un suflu încurajator în inima preotului paroh, în ceea ce privește misiunea pastorală și a responsabilizării duhovnicești a credincioșilor noii parohii.
După evocarea plină de erudiție și măiestrie retorică a vieții și însemnătății sfintei prăznuite, susținută de pr. dr. Alexandru Roșu, și mesajul catalizator al pr. protosinghel dr. Ghelasie Păcurar, a urmat o mică agapă unde, sub constrângerea restricțiilor sanitare, credincioșii prezenți s-au bucurat totuși să socializeze și să întărească relațiile de membrii responsabili ai unei enorii. Având nădejdea că vremurile se vor schimba în bine, așteptăm cu nerăbdare și bucurie noul prilej de întâlnire frățească și sărbătorească.